I prognai Amarone della Valpolicella

La Piccola Botte

I prognai Amarone della Valpolicella

Fruta të pjekura, reçel qershie, mjedër dhe kumbull. Në verërat më të vjetra mund të perceptoni gjithashtu shije të mykut dhe duhanit.

Amarone della Valpolicella është një verë mjaft e pasur dhe e dendur, me një astringjencë mjaft të theksuar, të ekuilibruar si nga butësia e theksuar ashtu edhe nga vëllimi i dukshëm alkoolit.

Alkoli

15.5% vol.

Temperatura

16°-18° C

Formati

75 cl

Përshkrimi

Shënime mbi shijen

Varieteti: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara.
Fermentimi: 80/100 ditë në temperaturë të kontrolluar.
Aciditeti: 5,80-6,00 g/lt.