OPES Pinot Grigio

Vino bianco Pinot Grigio Opes Alto Adige Doc

OPES Pinot Grigio

Zona e Kultivimit: Rrushi i Pinot Grigio rritet në shpatet jugore poshtë Caldaro, vendi i verës përgjatë Rrugës së Verës në Tirolin Jugor. Rrushi piqet në 320 metra mbi nivelin e detit, në tokat morinë me origjinë akullnajore, të përshkueshme dhe të pasura me substanca minerale.

Fermentimi: Rrushi i zgjedhur Pinot Grigio shtypet butësisht pas një fermentimi,vera stazhonohet në fuçi lisi francez për 6 muaj.

Korrja: Nga mesi deri në fund të shtatorit rrushi i Pinot Grigio arrin shkallën ideale të pjekurisë për të korrat. Rrushi zgjidhet me dorë me saktësi ekstreme dhe përmes kultivimit të 6,000 hardhive, përftohen 50 hektolitra verë për hektar.

Pinot Grigio Opes shkon shkëlqyeshëm me çdo pjatë peshku.

,

Alkoli

Alto % vol.

Temperatura

20° C

Formati

75 cl