GRAPPA RISERVA VECCHIA BARRIQUE

Perzgjedhje e Mauro Dolzan

Varieteti: 60% Pinot Nero, 40 % Teroldego
Aparenca: qelibar intensiv, me tendencë drejt të verdhës së artë.
Shija: arome e pasur, elegante, e rrumbullakosur, sensuale, e pasur, buqete me fruta, lule, e thekur dhe me vanilje.

DISTILLATO STRAVECCHIO DI VINO 1975

E Perzgjedhur

Aparenca: qelibar intensiv, me reflektim të arte të errët.
Aroma: Arome e pasur dhe finese sensacionale, e karakterizuar nga pjese rrushi te thate,lajthisë, kakao, kafe, makarona, vanilje dhe maja

Vila de Varda

Metoda e de Varda

Metoda de Varda është shumë më tepër sesa një sistem prodhimi; është mbi të gjitha një filozofi pune. Eshtë gjithashtu një tërësi rregullash dhe procedurash që në secilën fazë dikton proceset për të përmirësuar pjesën më fisnike të rrushit.

Gjithçka fillon nga puna e kujdesshme në fshat gjatë sezonit në rritje të hardhisë, e ndjekur nga përzgjedhja e bërsisë më të pjekur dhe të freskët, të cilat shtypen butësisht. Distilimi është zemra e procesit: ajo është e përbërë nga një përzierje e disa teknikave dhe ngrinë grapën në 11 gradë nën zero për të ndaluar plotësisht papastërtitë yndyrore të farës së rrushit. Në këtë mënyrë merret një grapë më e ekuilibruar, harmonike, e butë dhe e tretshme. Stazhonimi e grapave bëhet me teknika të përparuara të përshkruara nga protokolli i prodhimit të de Varda, i cili përcakton veprimtaritë si, cilësitë e pyjeve, mënyrat dhe kohërat e pjekjes dhe sistemet e ndarjes së secilës dërrasë. Në bodrumin e fuçive, kushtet klimatike dhe lagështia lejojnë stazhonimin e përsosur dhe të kontrolluar të grapave. Eshtë një proces i ngadaltë, i cili u jep dritë produkteve të rafinuara për dashamirësit më të vëmendshëm në të gjithë botën. Analizat laboratorike dhe provat e bëra nga familja Dolzan përfundojnë punën, duke siguruar një standard gjithmonë me cilësi të lartë.

1. Zgjedhja e materialit te pare

2. Distilimi

3. Stazhonimi

Aromat e traditës

Villa de Varda është një kompani prestigjioze Trentino e cila ka prodhuar produkte me cilësi të shkëlqyera për mbi 5 gjenerata, ka krijuar markën CASA TAIT, mbiemrin e nënës së familjes, për ta zgjeruar dhe për të rritur këtë trashëgimi të vlefshme të pasionit, dashurisë dhe kulturës së ushqyer me kalimin e kohës . CASA TAIT promovon një linjë të produkteve ëmbëlsirash me receta të personalizuara dhe antike me cilësi të shkëlqyeshme të bërë në shtëpi, duke i kushtuar vëmendje të përpiktë në zgjedhjen e përbërësve më të mirë dhe kuzhinierëve për pasta. Cdo ëmbëlsirë shoqërohet me një Grappa të shkëlqyeshme, siç është zakon në traditën Trentino, një bashkim i rafinuar dhe i pasur i personalitetit, i butësisë dhe aromës.

COKOLLATE E ZEZE
Grappa Villa de Varda cream center

Një cokollate me një guaskë të errët, e karakterizuar dhe e pasuruar me një mbushje kremi delikate dhe të butë të Grappa Riserva Villa de Varda. Eshtë një bashkim i rafinuar i pasur me personalitet për shkak të përbërësve të zgjedhur me kujdes dhe zejtarisë së shkëlqyer.

PANETTONE ME MBUSHJE KREMI
Grappa Riserva Villa de Varda cream filling

Një Panettone e shkëlqyeshme e bërë nga brumë delikate dhe i butë, me rrush të thatë dhe një mbushje të butë Grappa Riserva Villa de Varda. Përzierja e këtyre përbërësve të përzgjedhur me dorë ka krijuar një shije tërheqëse.