Valpolicella Superiore

Corte Crosara

Valpolicella Superiore

Valpolicella është një përzierje kryesisht e Corvina, Rondinella dhe Molinara. Prodhuar në veri-lindje të Venetos dhe në veçanti në DOC Valpolicella (afër Verona), këto verëra prodhohen si në seri ashtu edhe në boutique. Ndërsa Valpolicella shpesh gjendet pas vëllait të saj të madh Amarone përsa i përket prestigjit, Valpolicella është ndër verërat më të eksportuara të kuqe në Itali.

Përzgjedhja kryesore është 70% e Corvina Veronese, 20% e Rondinella, 10% e Molinara dhe nuk filtrohet dhe nuk përfundon me një fermentim 100% malolaktik.

Alkoli

13% vol.

Temperatura

16°-18° C

Formati

75 cl

Përshkrimi

Shënime mbi shijen

Varieteti: Corvina,Corvinone,Rondinella,Molinara.
Fermentimi: 10/12 ditë në temperaturë të kontrolluar.
Aciditeti: 5,50-5,80 g/lt.