LATUS Lagrein

Vino rosso LATUS Lagrein vitigno autoctono Alto Adige Doc

LATUS Lagrein

Zona e Kultivimit: Rrushi i Lagreinit, mbi 45 vjeç, rritet në Gries afër Bolzano dhe në Ora, në Bassa Atesina në Tirolin e Jugut. Në zonat e zgjedhura me kujdes me toka ranore dhe argjilore, në nivelin 220 – 300 metra mbi nivelin e detit, mbizotërojnë kushtet ideale klimatike për pjekjen e rrushit Lagrein.

Fermentimi: Rrushi i zgjedhur fermentohet për një periudhë rreth 12 ditë, me një temperaturë konstante prej 28 ° C. Vera më pas stazhonohet në fuçi të mëdha prej druri për 12 muaj.

Korrja: Rrushi, i zgjedhur me dorë me saktësi ekstreme, vjelet në fazën ideale të pjekurisë në fund të shtatorit dhe siguron një rendiment prej 58 hektarësh verë për hektar.

Latus Lagrein është një shoqërues i shkëlqyeshëm për mishin e kuq, pjatat e lojës dhe djathërat e moshuar.

,

Alkoli

Alto % vol.

Temperatura

20° C

Formati

75 cl