Stravecchia Bisnonno Francesco – Grappa Riserva

Alta Selezione

Stravecchia Bisnonno Francesco – Grappa Riserva

La grappa Stravecchia bisnonno Francesco është emëruar pas stërgjyshit të Michele dhe Mauro Dolzan, gjenerata e gjashtë e Villa de Varda. Veçantia e saj është rezultat i traditës së familjes Dolzan, të trashëgimit të grapës si një shenjë e vazhdimësisë familjare, nga babai në djalë. La grappa Stravecchia bisnonno Francesco vendoset brenda një kutie të bërë nga druri i pishës dhe shoqërohet me fletën teknike të numëruar dhe firmosur me dorë nga mjeshtri distilues Luigi Dolzan.

Alkoli

40% vol.

Temperatura

20° C

Formati

70 cl

Përshkrimi

Tradita e nënshkruar Dolzan: Grappa Stravecchia bisnonno Francesco

Ngjyra e artë dhe e plotë tërheq menjëherë shikimin e atyre që janë gati të shijojnë këtë grapë të vjetër, e cila josh me aromën e saj të fortë dhe aristokratike. Shija që, Grappa Stravecchia bisnonno Francesco të krijon është kadife dhe ëmbël, me një personalitet të fortë. Varieteti i Müller Thurgau dhe Teroldego, rrushi tipik i rajonit nga i cili vjen, i jep aromë të pa perceptueshme këtij distilati trentin.

VARIETETI: Müller Thurgau, Teroldego
NGJYRA: reflektimet që kanë tendencë të arit intensiv, tërheqës.
AROMA: intensive, solare, aristokratike, përfshirëse, delikate, joshëse, me një finesë dhe intensitet të shkëlqyeshëm, me një stil të jashtëzakonshëm personal, të karakterizuar këndshëm nga lëvozhgat e vaniljes, kafesë, bajameve, arrave të pishës, bukës së pjekur, mollës renetta, agrumeve, frutave të kuqe shumë të pjekura dhe luleve të larta malore, magnolia dhe bajameve.
SHIJA: e butë, e ëmbël, me një pasuri të jashtëzakonshme aromatike dhe emocione unike sugjeruese, esencat e ëmbla të njohura bëhen bashkë me autoritet dhe personalitet.