Barolo

Barolo

Barolo është quajtur vazhdimisht mbreti i verërave; fisnike dhe bujare e njohur në Itali dhe jashtë saj për masat shtrënguese, pasurinë e shijeve dhe aromave.

Prodhuar në jug-perëndim të Alba-s, në një rajon me kodra që janë më të pjerrëta në disa zona, Barolo është një verë me karakteristika të veçanta dhe të çmuara të cilat përcaktohen nga profili i ndërlikuar gjeologjik i zonës.

Sot Barolo është emërtimi më i vlerësuar italian, dhe dy kështjellat e Marquises of Barolo dhe Count of Cavour, ku u krijua, janë qendra të rëndësishme enologjike.

,

Alkoli

14.29% vol.

Temperatura

18°-20° C

Formati

75 cl

Përshkrimi

Shënime mbi shijen

VARIETETI: 100%  Nebbiolo
NGJYRA: kuqe e mbyllur që ka tendencë në portokalli me kalimin e kohës.
AROMA: intensive, jashtëzakonisht komplekse, me aroma të dukshme të violetit dhe vaniljes.
SHIJA: e gjerë, e ngrohtë dhe përkëdhelëse, këmbëngulëse, me cilësi të shkëlqyeshme.