Barbaresco DOCG Riserva

Barbaresco DOCG Riserva

Në veri-lindje të Alba-s, pjesa e vogël e Langa, e cila përfshin komunat e Barbaresco, Treiso, Neive dhe S. Rocco Seno d’Elvio është e rregulluar intensivisht në vreshta dhe kodrat hapen butësisht në amfiteatra të mëdha që bien aty ku Tanaro i ndan nga fusha.

Rreth 650 hektarë vreshta, nga të cilat prodhohen pak më pak se tre milion shishe të Barbaresco DOCG.

Një verë me prestigj të madh dhe traditë të Piemonte-s, e bërë me rrush të zgjedhur dhe të stazhonuar në fuçi lisi.

Për shijen e tij të plotë dhe të ashpër është e përshtatshme të shoqërohet me pjata të rëndësishme.

,

Alkoli

14% vol.

Temperatura

18°-20° C

Formati

75 cl

Përshkrimi

Shënime mbi shijen

Varieteti: 100%  Nebbiolo
Ngjyra: E kuqe e errët me hije rubin, e cila me kalimin e viteve ka tendencë drejt ngjyrës portokalli.
Aroma : Aroma lulesh në të cilën dallohet një harmoni dhe tërësi e jashtëzakonshme. Fruti i freskët i muajve të parë përfshin, gjatë evolucionit të tij të mëvonshëm, në universin e erëzave. Prandaj, lëvozhgat e vaniljes, kanellës dhe specit jeshil i shtohen vjollcës, trëndafilave, barbarozës, shpesh mollës dhe qershisë.
Shija: e athët, përkëdhelëse, me qëndrueshmëri të butë, shije e vazhdueshme.