Amarone della Valpolicella

La Piccola Botte

Amarone della Valpolicella

Amarone della Valpolicella është një verë me një ngjyrë të kuqe të thellë, e cila errësohet edhe më tej me kalimin e viteve. Aroma ju kujton frutat e thata, duhanin dhe erëzat, kjo falë esencave të krijuara gjatë procesit të tharjes. Aroma me intensitet të lartë e frutave të thata, por edhe shumë e butë, e dendur, e ngrohtë dhe ka një personalitet të fortë dhe mund të kalojë edhe njëzet vjet stazhonim.

Alkoli

15.5% vol.

Temperatura

16°-18° C

Formati

75 cl

Përshkrimi

Shënime mbi shijen

Varieteti: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara
Fermentimi: 30 ditë në temperaturë të kontrolluar.
Stazhonimi: Pjesërisht në fuçi druri dhe çeliku.
Aciditeti: 5,80-6,00 g/lt.