VERUS Weißburgunder

Verë e bardhë Pinot Bianco Verus Alto Adige Doc

VERUS Weißburgunder

Zona e Kultivimit: Në Atesinën e poshtme , mbi Renon në një lartësi prej 450-650 m. Kultivimi zhvillohet me rreth 7500 bimë për hektar. Toka varion nga argjila me guralecë deri në morinë me sedimente porfire.
Fermentimi: Pas një procesi të shkurtër të ftohtë prej 3-4 orësh, rrushi shtypet butësisht . Fermentimi zhvillohet në çelik inox në një temperaturë prej 17 ° C për rreth 12 ditë. Më pas, stazhonohet për 7 muaj të tjerë .
Vjelja: Vjelja manuale e rrushit kur piqet plotësisht ndodh midis fundit të shtatorit dhe mesit të tetorit me një rendiment prej 50 hektolitra për hektar.
Verus pinot bianco shkon në mënyrë të përsosur me aperitivët dhe peshkun e pjekur në skarë.

,