Selezione Mauro Dolzan – Grappa Riserva Vecchia Barrique

Selezione Mauro Dolzan – Grappa Riserva Vecchia Barrique

Për ata që janë në kërkim të grapës më të mirë të stazhonuar, Përzgjedhja Mauro Dolzan është përgjigja. Aromë delikate dhe shije e butë, e bëjnë të paharruar këtë grapë të vjetër që mban emrin e Mauro Dolzan, i cili me vëllanë e tij Michele përfaqëson gjeneratën e gjashtë të familjes. Shishja tre litra është paraqitur brenda një ekspozitori të montuar nga një zejtar nga trentino dhe i bërë nga druri i fuçisë, në të cilën grapa është stazhonuar për një kohë të gjatë. Për të mbyllur këtë grapë, rekomandohet përdorimi i dispenzuesit tonë profesional të qelqit.

Alkoli

40% vol.

Temperatura

20° C

Formati

300 cl

Përshkrimi

Mauro Dolzan – Grappa e vjetër

VARIETETI: 60% Pinot Noir, 40% Teroldego

NGJYRA: Amber i fortë, me tendencë të verdhë të artë.

AROMA: veçanërisht e ngrohtë dhe delikate, me finesë dhe intensitet fisnik, me një stil personal të jashtëzakonshëm, me fruta të këndshme të qershisë morello, rrush pa fara, mjedër, fruta të kuqe shumë të pjekura, me lë të kuptohen qartë lulet e egra dhe ato të portokallit, aroma e kafes, bajames, kakaos, amarettos, dhe vaniljes.

SHIJA: jashtëzakonisht e butë, me një pasuri të jashtëzakonshme aromatike, të hollë, elegante, përfshirëse, e ngrohtë, e gjatë, sensuale, e pasur, e shkëlqyeshme me shije frutash, luleve dhe vaniljes.