Sauvignon

Vino bianco Sauvignon Alto Adige Doc

Sauvignon

Zona e Kultivimit: Rrushi Sauvignon piqet në dy zona të dallueshme, në Cortaccia dhe Montagna, në shpatet lindore dhe perëndimore të Bassa Atesina. Rrushi rritet në tokat argjilore dhe ranore tipike për këto zona, në 380 – 550 metra mbi nivelin e detit.

Fermentimi: Rrushi i Sauvignon pasi është korrur në 220 kg arka, transportohet menjëherë në bodrum, i shtypur lehtë dhe i përpunuar për disa orë; atëherë fermentimi bëhet në një temperaturë të kontrolluar prej 20 ° C, falë të cilës vera merr aromën e saj unike dhe aromën e saj të theksuar.

Korrja: Korrja e rrushit Sauvignon të pjekur në diell bëhet nga fundi i shtatorit deri në fillim të tetorit. Nga rrushi i përzgjedhur me dorë marrim 70 hektarë verë për hektar.

Shërbehet si një verë aperitiv dhe shoqëron recetat e asparagusit, ushqimit të detit dhe peshqve, si dhe pjatave të lehta të mishit të bardhë.

,

Alkoli

Alto % vol.

Temperatura

20° C

Formati

75 cl