Gewürztraminer

Vino bianco Gewürztraminer Alto Adige Doc

Gewürztraminer

Zona e Kultivimit: Rrushi i Gewürztraminerit tonë kultivohet
në vendin e origjinës së tyre Termeno, si dhe në Montagna, Caldaro dhe Cortaccia. Rrushi rritet në tokat argjilore dhe ranore me origjinë porfire në 250 – 490 metra mbi nivelin e detit.

Fermentimi: Menjëherë pas korrjes, rrushi Gewürztraminer transportohet në bodrum në 220 kg arka ku shtypen lehtë dhe përpunohet për disa orë. Përmes fermentimit që bëhet në një temperaturë konstante 20 ° C, kjo verë merr shijen e saj ekskluzive dhe gamën e saj të theksuar të aromave.

Korrja: Rrushi, i pjekur në diell, nga mesi i shtatorit deri në mes të tetorit zgjidhet me dorë me kujdes ekstrem dhe prej tyre merren 70 hektarë verë për hektar.

Shërbehet si aperitiv dhe shkon shumë mirë me antipastat dhe kuzhinën aziatike.

,

Alkoli

Alto % vol.

Temperatura

20° C

Formati

75 cl