Grappa Teroldego Riserva

Le Riserve

Grappa Teroldego Riserva

Varieteti më i rëndësishëm autokton i Trentino, Teroldego, prodhohet në zemrën e Piana Rotaliana; nga kjo larmi rrushi është krijuar Teroldego Riserva grappa, sigurisht një nga grapat më historike dhe përfaqësuese të Villa de Varda.

Alkoli

40% vol.

Temperatura

18° C

Formati

70 cl

Përshkrimi

Një buqetë parfumesh

Grappa Teroldego Riserva e Villa de Varda-s është një grappa autoritative, me një mijë aroma, e cila është e përzgjedhura e stazhonimit të gjatë. Për të apasionuarit e vërtetë të verërave .

NGJYRA: qelibar, me pasqyrime të thella të arta.

AROMA: joshëse, diellore, e artikuluar, e imët, aristokratike, bujare, shumë këmbëngulëse, me aroma buke, fruta të thata dhe bajame të freskëta, fruta të pjekura dhe qershi.

SHIJA: delikate, e këndshme, e shkëlqyeshme, komplekse, harmonike, me ndjesi të theksuara të erëzave, vaniljes, bajameve, çokollatës dhe mjaltit gianduia, me një pasuri të madhe aromatike dhe butësi të aftë të befasojë dhe pushtojë admiruesit më të kërkuar dhe më të rafinuar.