Grappa Amarone Riserva

Le Riserve

Grappa Amarone Riserva

Nga rrushi i zgjedhur i Valpolicella-s vjen  grapa e karakterit dhe aristokracisë Amarone Riserva, e përshtatshme për adhuruesit e karaktereve të guximshme.

Alkoli

40% vol.

Temperatura

18° C

Formati

70 cl

Përshkrimi

Një grapë e rëndësishme

Amarone Riserva është një distilim tejet interesant, ideal për momentet më të rëndësishme festive. Distilohet për herë të fundit, në shkurt, pasi thahet rrushi në rafte, për të përqendruar pjesët më të pasura të rrushit.

VARIETETI: Corvina, Rondinella, Molinara

NGJYRA: Amber i fortë, me tendencë të verdhë të artë.

AROMA:  solare, e gjerë, harmonike, e plotë, shumë e këndshme, e sinqertë, e pastër, së bashku me aroma frutash të kuqe të pjekura, kakao, bajame, pistak, lëvore arre, kafe, vanilje.

SHIJA: shumë e butë dhe elegante, intensive, e gjatë, e pasur, e ekuilibruar, joshëse, kadife, sensuale, e këndshme, me një mori lulesh aromatike.