Vibrazioni – Grappa Vecchia Riserva

Vibrazioni – Grappa Vecchia Riserva

Vibrazioni është grapa më e vjetër e stazhonuar në fuçitë e ndërtuara me dru  bredhi Val di Fiemme. Është një dru i veçantë, që vjen nga ajo që quhet “Pylli i Violinave” sepse violinat më të mira në botë bëhen nga druri i këtij bredhi. Tashmë Stradivari i njihte cilësitë e këtyre pyjeve të çmuar dhe i përdori ato në prodhimin e violinës, duke ndërtuar instrumentet për violinistët e mëdhenj të kohës së tij si Mozart. Janë pikërisht karakteristikat e veçanta të rezonancës dhe vibrimet e drurit që i japin emrin kësaj grape të vjetër.

Alkoli

40% vol.

Temperatura

20° C

Formati

150 cl

Përshkrimi

Karakteristikat e Vibrazioni, kryevepër e grapës sonë Vecchia Riserva

Grapa shumë e vjetër Vibrazioni prodhohet vetëm me varietetin Teroldego, e përpunuar me shtypje të butë dhe distiluar menjëherë pas korrjes. Distilimi zhvillohet ngadalë, duke përdorur instalacione të veçanta bakri të ndërprera; fuçitë prej druri në të cilat ndodh stazhonimi prodhohen ekskluzivisht për Villa de Varda-en, për të siguruar cilësi maksimale në secilën shishe të grapës sonë të shumëkërkuar trentine. Druri nga i cili janë bërë fuçitë ka karakteristika të veçanta: përveç homogjenitetit natyror të tingullit që e bëjnë atë të lakmuar nga të gjithë punuesit e mjeteve akustike në të gjithë botën, është shumë i pasur me cilësi aromatike.

Për të shoqëruar konfeksionin e drurit të bredhit që mban shishen prej 1.5 litrash, ekziston një CD e regjistruar ekskluzivisht për Villa de Varda: një aranzhim i muzikës së Paganinit nga Salvatore Accadro, e luajtur me një Stradivarius origjinal nga Val di Fiemme.

VARIETETI: 100% Teroldego
NGJYRA: Amber i fortë, me tendencë të verdhë të artë.
AROMA: i butë, solar, kompleks, i pastër, sugjerues, i gjerë, i gjallë, i pasur, fisnike, me një mori aromash pyjore, lëvore arre, bajame të pjekur, kakao, kafe, vanilje, amaretto, magnolia, akacie, zambak të butë të luginës, së bashku me aromat e kumbullës, kajsisë, mjedrës, qershisë morello, boronicës dhe rrushit të kuq shumë të pjekur.
SHIJA: veçanërisht e butë, e ngrohtë, e gjatë, aristokratike, e këndshme, e sinqertë, me një pasuri dhe këmbëngulje të madhe aromatike; me një buqetë autoritative me shije frutash, lulesh dhe ndjesi të lehtë rrëshire.