AURATUS Gewürztraminer

Vincitore " Tre Bicchieri" Gambero Rosso 2014 , 2015, 2016, 2017, 2018, 2019

AURATUS Gewürztraminer

Zona e Kultivimit: Gewürztraminer AURATUS-i ynë rritet në vendin e origjinës në Termeno në Rrugën e Verës në Tirolin Jugor. Në një zonë të ekspozuar në diell, në fshatin Ronchi afër Termeno-s, ne përfitojmë nga kushtet ideale për prodhimin e këtij varieteti të rrushit. Hardhitë rriten në 320 – 400 metra mbi nivelin e detit në tokat argjilore dhe ranore.

Fermentimi: Rrushi, plotësisht i pjekur dhe i zgjedhur, i nënshtrohet një procesi të ftohtë prej rreth shtatë orësh para se të shtypet. Fermentimi në temperaturë të kontrolluar prej 20 ° C dhe stazhonimi i japin këtij Gewürztraminer shënimin e tij të veçantë.

Vjelja: Midis fundit të shtatorit dhe mesit të tetorit, rrushi që ka arritur pjekurinë ideale zgjidhet me kujdes me dorë, duke zgjedhur vetëm tufat më të mira në vresht. Nga një kultivim prej 7,000 hardhish prodhohen 45 hektarë verë për hektar.

Gewürztraminer AURATUS tregohet si një aperitiv dhe shkon shkëlqyeshëm me pjatat pikante, kuzhinën aziatike, recetat e peshkut, gaforreve dhe karavidheve.

,

Alkoli

Alto % vol.

Temperatura

20° C

Formati

75 cl